luni, 23 ianuarie 2012

Nora ..de ce oare

Sincer eu nu inteleg toata ura asta dintre nora si soacra . Ok trebuie sa excludem de la inceput cazurile in care soacra i-ar fi facut rau ceva , sau ar fi vorbit-o de rau ..sau cine mai stie ce alt motiv . Eu vreau sa vorbesc pur si simplu de cazul concret in care nora pur si simplu uraste soacra .

Cred ca in 90% din cazuri nora isi uraste soacra ...pentru ca asa stie ca trebuie , pentru ca asa a vazut in familia in care a crescut, pentru ca asa fac prietenele ei , pentru ca ...pentru ca ... De multe ori femeia se arata ostila fata de soacra( de fapt viitoarea soacra) inca de la inceputul unei relatii cu baiatul , insa multe prind curaj abia dupa ce se vad cu verigheta pe mana si atunci incet incet incep sa bage strambe , sa se planga baiatului . Inevitabil sotul este prins intre doua nicovale , una sotia cu care are o familie si a doua fiind mama lui , femeia care i-a dat viata .

In foarte multe discutii am vazut aberatii de genul ... de ce merge sotul asa des pe la ei , de ce vorbeste sotul la telefon cu ei , de ce trebuie sa duca copii sa stea cu ei in vacanta asta ? Totusi aberatia nu se aplica in sensul invers , mama fetei este cea mai buna , cu mama fetei se poate vorbi tot timpul la telefon , se pot cere sfaturi , copii in toate vacantele trebuie sa mearga sa stea numai cu parintii fetei ...

Alte scandaluri ..de ce soacra a venit sa ne ajute la nu stiu ce prin casa ..ce eu nu pot , de ce trebuie sa vina sa isi bage nasul la noi in casa , iarasi daca vine soacra ..vai mamicuta ce bine ca ai venit la noi sa ne ajuti , dar hai de cate ori vrei , fara nici o problema .

Daca soacra face un cadou , oricat de consistent , oricat de valoros , multumesc si atat . Daca in schimb vine mama fetei cu un ac ..vai de mine , asa cadou , dar nu trebuia , dar de ce te-ai obosit mama draga , vai ce cadou pretios ...

Din ce am observat o nora nu poate fi niciodata multumita , orice ce i-ai face si orice i-ai duce .Totusi ca si o concluzie ..nu uitati ca foarte multe sunteti mame de baieti si voi la randul vostru o sa deveniti soacre . Roata se intoarce , mai repede decat crede lumea .

Niciun comentariu: