vineri, 21 august 2009

Suporteri sau huligani

In ultimul timp pe langa calitatea din ce in ce mai slaba a fotbalului romanesc asist si la faptele de vitejie ale celor care se numesc suporteri. Aseara la meciu lui Dinamo din cupele europene am asistat la un nou episod in care acesti zisi suporteri au demonstrat inca odata pentru ce merg ei la un meci de fotbal. In minutul 88 al partidei , cand Dinamo era condusa cu 2-0 , suporterii au rupt gardul de protectie si au intrat pe teren. In mod normal arbitrul a intrerupt partida si acum Dinamo risca suspendarea din cupe pentru cativa ani.

Sa lasam totusi asta la o parte, mi se pare ca tot mai muti "suporteri " merg la un meci de fotbal pentru a participa la o bataie, pentru a distruge cateva scaune , pentru a injura tot ce misca. Am ajuns sa traim intr-o jungla pe un teren de sport. Am ajuns sa ne comportam ca si ultimii oameni care nu stiu altceva decat sa isi traga un fular pe fata si sa dea cu o piatra.

Ieri au fost filmati aproape toti cei care au intrat pe teren. Sunt curios daca justitia din aceasta tara are vreo putere sau vreun cuvant de spus. Trebuie sa calmam odata pentru totdeuna aceste porniri animalice care nu au nici o legatura cu faptul ca esti suporter de fotbal.

Trebuie oricum sa mentionez proasta organizare de pe teren, cu 6 jandarmi si inca cateva persoane cu veste galbene (printre care si femei). Daca tot sti ce fel de huligani ai in tribune pai baricadeaza frumos toate sectoarele cu jandarmi si gata ai terminat povestea. Toata lumea se comporta cu manusi cu acesti indivizi care nu fac altceva decat sa distruga o echipa si in nici un caza sa o ajute.

Niciun comentariu: