luni, 6 februarie 2012

Cand sa imi cumpar vacanta

Agentiile de turism se intreg in oferte de vacanta tot timpul anului . Normal , ca orice om care se satura de munca , ma gandesc si la planificarea vacantei de anul acesta . Intrebarea mea este insa ..cand sa imi cumpar vacanta ? Sa ma bazez pe ofertele early booking scoase de agentiile de turism sau sa astept o oferta last minute ?

Fiecare dintre optiunile de a alege o vacanta early booking sau last minute are avantaje si dezavantaje pentru potentialul turist .

Daca cineva alege o vacanta cumparata profitand de o oferta Early Booking , atunci turistul stie clar ca peste cateva luni ( 4-5-6 luni ) sa mearga in concediu . Cumparand asa din timp vacanta el beneficiaza de o reducere care poate sa fie intre 10% si 50% in functie de momentul in care a fost achizitionata aceasta vacanta . Normal cu cat se cumpara mai devreme cu atat reducerea este mai mare . Dezavantajul pentru o oferta early booking este ca trebuie sa dai banii cu cateva luni inainte , poate sa apara chiar inainte de plecare o oferta mai buna decat cea cu care ai achizitionat initial vacanta , sau pentru anumiti turisti acest lucru nu este posibil pentru ca ei nu pot sa isi planifice cu foarte mult timp inainte perioada exacta a concediului . Un alt dezavantaj al ofertelor early booking este ca dupa terminarea perioadei de oferta nu se mai pot face modificari de nume sau modificare de perioada , deci practic este cam batuta in cuie oferta.

Pentru cei care asteapta ofertele Last Minute , acestia pot sa achizitioneze vacantele la preturi foarte mici , mult reduse fata de o oferta normal , dar asta inseamna ca turistii trebuie sa astepte pana cu putin timp inainte de plecare . Acest tip de oferta last minute are si dezavantaje , deoarece pot sa nu mai apara ceste oferte , daca locurile s-au ocupat deja, sau pot sa nu apara oferte last minute la hotelurile la care ati fi dorit sa mergeti .

In orice caz, indiferent de tipul de oferta pe care il alegeti pentru planificarea vacantei , studiati bine oferta , verificati agentia de turism prin care o sa calatoriti si cautati cat mai multe impresii de vacanta de la turisti care au fost deja in locatiile respective .

Niciun comentariu: