marți, 14 februarie 2012

Becali si poporul

De mult timp vedem la tv actinile lui Becali , actiuni care merge in diferite directii , de la fotbal la politica sau de la religie la aruncat cu banii spre oameni nevoiasi sau cazinouri. Acum cu acesta ultima isprava , dezapezirea din Vrancea am tras o concluzie clara, concluzie care este foarte vizibila de mult timp. Lui Becali ii place adulatia, ii place sa fie in centrul atentiei , sa fie inconjurat de multimi de oameni care sa roiasca in jurul sau . Hai sa luam niste exemple.

Becali s-a bagat in fotbal si nu oriunde ci la cea mai titrata si cu cei mai multi fani, la Steaua. Ce a cautat aici , rezultate , nu pentru placerea sa , pentru satisfactia de a fi un patron al unei echipe bune, ci pentru satisfactia pe care o are atunci cand iasa dupa un meci bun, castigat sau o calificare , in mijlocul oamenilor care ii striga numele. Este fericit cand aude din toate partile Becali , se urca pe masina si priveste cu superioritate in jurul sau , spre poporul care il aclameaza.

Becali a intrat apoi in politica , cladind ascensiunea sa pe marinimia cu care a construit case celor nevoiasi , sau a platit curentul unui cartier intreg . A reusit si aici , cu cata placere umbla printre cei care ii strigau din nou numele sau chiar Becali presedinte .

A urmat apoi episoadele cu manastiri si tot felul de bani aruncati la cei care cerseau dupa el , iar acum ultima isprava este acesta dezapezire din Vrancea. Nu zic ca este rau ceea ce face , atunci cand ajuta pe cei nevoiasi , cand le construieste case , sau cand le duce provizii si inlatura nameti , insa pererea mea este ca tot ceea ce face este pentru adulatia celor care stau pe langa el .

Niciun comentariu: