luni, 6 aprilie 2009

Impozitul forfetar

De cateva zile am gasit noile idei geniale ale acestui minunat si capabil guvern. Este vorba masuri luate pentru a se inlatura evaziunea fiscala din Romania si sa se aduca mai multi bani la bugetul de stat. De felul meu nu sunt un om care sa fac politica, nu ma intereseza si nu ma pasioneaza , dar nu mai pot sa tot rabd atatea de la toti desteptii care lanseaza legi cum vor ei .

Ce presupune acest impozit forfetar? Microinteprinderile +o multitudine de alte firme cu domenii variate de activitate sunt obligate la un impozit forfetar indiferent daca firma respectiva este pe pierdere sau nu ar trebui sa plateasca atat impozit. Impozitul forfetar se aplica ca procent de 0.5% pe venit dar un mai putin de 6500 lei/an. Adica orice ai face, daca ai investi, daca ai fi pe pierdere , daca esti la inceput ..tu trebuie sa platesti la stat cel putin 6500 lei. Cica acest impozit forfetar a fost preluat de la francezi. Dar si francezii astia impun un impozit de 1300 euro firmelor cu o cifra de afaceri peste 750.000 euro, deci nu la orice firma ssau IMM. Pe langa asta in acesta perioada de criza in tarile din UE se cauta inlaturarea acestui impozit forfetar pentru a sustine intreprinzatorii.

Eu din cate stiu ..din incapacitatea si prostimea de care dau dovada..pentru a relansa o economie in perioade grele trebuie sa incurajezi productia si firmele. Dar la noi nu se gandeste. Va multumim ca vreti sa "traiam bine" si ca ne puneti piciorul in gat .

Niciun comentariu: